ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ρατσιστική και σεξιστική συμπεριφορά» στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Ερώτηση στην Βουλή από το Μέρα 25 λέει πως το Ελληνικό Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία έκανε καταγγελία αναφορικά με δείγματα ρατσιστικής και σεξιστικής συμπεριφοράς εντός των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η ερώτηση σημειώνει πως «τον Απρίλιο του 2017, δημιουργήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με συμμετοχή 26 Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο καταστατικό της ΠΟΜΕΝΣ προβλέπεται η συγκρότηση Γραμματείας Ισότητας Φύλων με Γραμματέα, μέλος του ΔΣ που εκλέγεται από το Συνέδριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, από τα 31 μέλη του ΔΣ, μόνο 2 είναι γυναίκες».

Η καταγγελία του Δικτύου που έφτασε στην Βουλή λέει πως «το τελευταίο διάστημα, ασκείται μια σοβαρότατη σεξιστική επίθεση σε βάρος της Γραμματέως με ένα πλέγμα απαράδεκτων δράσεων, πχ δυσφήμιση, συκοφαντικά σχόλια, ψυχολογική βία έως και προτροπή για αυτοχειρία».

Το Μέρα 25 ρωτάει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει για την εξάλειψη φαινομένων σεξισμού και bullying στις Ένοπλες Δυνάμεις, αν έχουν σημειωθεί παρόμοιες καταγγελίες από γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και αν εξετάζεται η αξιοποίηση των σεμιναρίων ισότητας του ΕΚΚΔΑ και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.