ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεκόρ… σκουπιδιών τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη!

Ρεκόρ σκουπιδιών σημειώθηκε τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη, όπου τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου μάζεψαν συνολικά περίπου 1.700 τόνους σκουπιδιών από τους δρόμους.

Το ρεκόρ σκουπιδιών καταγράφηκε το εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο. Αιτία της τεράστιας συγκέντρωσης σκουπιδιών ήταν οι έξοδοι των κατοίκων και των επισκεπτών, τα υπαίθρια γλέντια σε καταστήματα, των γιορτών που στήθηκαν σε σπίτια και της ανταλλαγής δώρων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστα Ιακώβου, την παραμονή των Χριστουγέννων, ανήμερα αλλά και τη δεύτερη ημέρα συγκεντρώθηκαν από τους πράσινους και μπλε κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης περίπου 1700 τόνοι σκουπιδιών.

«Είχαμε μία αύξηση στα σκουπίδια της τάξεως του 15%-20% σε σχέση με άλλες χρονιές και σε σύγκριση με άλλα εορταστικά τριήμερα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου, τονίζοντας πως ο μεγαλύτερος όγκος των απορριμμάτων συσσωρεύτηκαν στο κέντρο, σε γειτονιές της Τούμπας και της Χαριλάου, αλλά και της Μαρία Κάλλας, όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης, καφέ και μπαρ.

«Οι 1700 τόνοι απορριμμάτων συγκεντρώθηκαν μόνο από τους πράσινους και τους μπλε κάδους, χωρίς σε αυτόν τον αριθμό να υπολογίζουμε τα γυάλινα μπουκάλια και μόνο από το ιστορικό κέντρο και ορισμένες οδικές αρτηρίες στην Ε’ και Δ’ δημοτική κοινότητα, αφού η υπηρεσία λόγω των αργιών υπολειτουργούσε. Η υπόλοιπη αποκομιδή σε γειτονιές γίνεται κανονικά από σήμερα το πρωί», είπε ο αντιδήμαρχος.

Ο Κώστας Ιακώβου πρόσθεσε, πάντως, πως η υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης αναμένει ανάλογη εικόνα στη Θεσσαλονίκη και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, ενώ ανέφερε ότι αυτό δείχνει και την μεγάλη επισκεψιμότητα που έχει η συμπρωτεύουσα. «Από τον όγκο των σκουπιδιών στην πόλη φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης από εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό. Από τη μία μας χαροποιεί και από την άλλη ως υπηρεσία μας κρατάει σε εγρήγορση για να είναι καθαρή η πόλη», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.