ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Δίωξη στον γιο για τη δολοφονία του πατέρα του – Είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του 75χρονου πατέρα του, Γιώργου Καριώτη, ασκήθηκε σε βάρος του 40χρονου Βαγγέλη Κουλιανού, από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Επίσης, εκδόθηκε διάταξη με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδός του από τη χώρα ενώ η Εισαγγελέας παρέπεμψε τη δικογραφία που σχηματίστηκε στον τακτικό Ανακριτή για τα περαιτέρω.

Προηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», η υποβολή δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σύμφωνα με την οποία δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος είναι ο γιος του 75χρονου που συγκίνησε το πανελλήνιο μέσα από το «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη όπου ζητούσε τη συνδρομή της για την επίσπευση των ερευνών, τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη!

Σημειώνεται ότι δεν έχει εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 14 Ιουνίου 2022, γύρω στις 12:30, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από το Κέντρο Άμεσης Δράσης (100) για ανεύρεση νεκρού σε σπίτι στην οδό Ειρήνης στη Μεσαιωνική Πόλη. Είχε βρεθεί στο πάτωμα, δεμένος πισθάγκωνα και με βρόγχο στον λαιμό, χωρίς εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Φορούσε άσπρο παντελόνι, μπλε κοντομάνικη μπλούζα, άσπρο πουκάμισο και κάλτσες. Το κεφάλι του θύματος ακουμπούσε «προσεγμένα» σε πετσέτα ποτισμένη με αίμα ενώ ήταν επιμελώς σκεπασμένος με κουβέρτα. Το θύμα βρήκε ο γιος του που είπε ότι τον είχε επισκεφτεί στις 13 Ιουνίου, το μεσημέρι για μισή ώρα.

Από την έρευνα δεν βρέθηκε το πορτοφόλι του 75χρονου που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγγενών έφερε πάντα μαζί του.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν βιντεοληπτικό υλικό από καταστήματα και σπίτια γύρω από το σημείο και από το σύνολο των πυλών εισόδου της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου.

Στις 16 Ιουνίου, βρέθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας το πορτοφόλι του θύματος.

Από τις καταθέσεις που ελήφθησαν και την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι το θύμα είχε αποκτήσει τρία παιδιά από τον γάμο του. Τον Βαγγέλη, τον Οδυσσέα και την Κατερίνα οι οποίοι δεν έφεραν το επώνυμο του πατέρα τους καθότι η μητέρα τους δεν είχε χωρίσει νομότυπα από τον πρώην σύζυγο της.

Το θύμα διέμενε μόνο του, σε οικία που μίσθωνε, ήταν φιλήσυχο άτομο, δεν είχε αντιπαραθέσεις με τους γείτονες. Οι μετακινήσεις του ήταν περιορισμένες και μετέβαινε για αγορές στο μίνι μάρκετ που βρίσκεται πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.

Το θύμα δεν είχε ιδιαίτερα περιουσιακά στοιχεία και ζούσε με τη σύνταξη του ως λιμενεργάτης.

Επιπλέον, συνήθιζε να μην ασφαλίζει (κλειδώνει) τις πόρτες της οικίας του. Σύμφωνα με μαρτυρίες κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, δεν άκουσε φασαρία ή διαπληκτισμό ενώ σε συνδυασμό με την Ιατροδικαστική Έκθεση που αναφέρει ότι ο θάνατος του ήταν τουλάχιστον 12 ωρών δε δύναται να εξακριβωθεί ο ακριβής χρόνος θανάτου του.

Οι αστυνομικοί αξιολόγησαν τα ακόλουθα στοιχεία:

– Τη στάση του θύματος η οποία ήταν εμφανώς σκηνοθετημένη

– Την πόρτα του σπιτιού η οποία ήταν ορθάνοιχτη και στερεωμένη με ξύλο

– Το γεγονός πως κανείς από τους περίοικους δεν άκουσε ή αντιλήφθηκε φασαρία ή διαπληκτισμό,

Ελήφθησαν καταθέσεις από τα παιδιά του θύματος, τον γαμπρό του και τη σύζυγο του ενώ έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με τους αστυνομικούς να καταλήγουν στα ακόλουθα:

– Ο 40χρονος γιος του θύματος ήταν το τελευταίο άτομο που τον είδε ζωντανό και το πρώτο που τον βρήκε.

– Αν και καθ’ όλη την προανάκριση ανέφερε ότι στις 13 Ιουνίου 2022 συναντήθηκε μαζί του για χρονικό διάστημα 20 – 30 λεπτών, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας παρέμεινε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 ωρών, πράγμα που παραδέχτηκε μόνο όταν ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο εύρημα.