slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ρολά» για τα εργασιακά! Δείτε ποιοι συμμετέχουν στη σημερινή απεργία

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ώρη απεργία στην οποία συμμετέχουν τα συνδικάτα, ομοσπονδίες, σωματεία εργαζομένων, καθηγητές και μέσα μεταφοράς που αντιδρούν στις διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή.

Ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα είναι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μετρό ( γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Η ΠΝΟ πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων μέχρι τις 6 το πρωί της Τεταρτης. Η απεργία βγήκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά, αλλά θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια. Απόφαση για απεργία έχει πάρει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να μετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.