ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με τους τζιχαντιστές της Ελλάδας! Τι αποκαλύπτουν πράκτορες της CIA, γιατί διαψεύδει η ΕΛΑΣ

tzixant

 

Μείζον θέμα έχει προκύψει μετά την αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 πως υπήρξε ένας αριθμός τζιχαντιστών του ISIS που εκπαιδεύτηκε επί ελληνικού εδάφους. Μία αποκάλυψη η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Ant1, περίπου 800 άτομα φέρονται να έχουν εκπαιδευτεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τζιχαντιστές-εκπαιδευτές, προκειμένου να αποκτήσουν τη γνώση των όπλων που χρησιμοποιούν στο Ισλαμικό κράτος, ώστε να μεταβούν στο Ιράκ για να πολεμήσουν.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά από συνεργασία της CIA με τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ. Σε αυτό το στάδιο, τα στοιχεία των 800 ατόμων έχουν δοθεί στην αμερικανική πρεσβεία για να εξεταστούν και να διαπιστωθεί ή όχι η δράση τους.

Η απάντηση της ΕΛΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία ωστόσο προκειμένου να κατευνάσει εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθάρισε πως δεν εκπαιδεύτηκαν τζιχαντιστές επί ελληνικού εδάφους. Ωστόσο, η Αστυνομία παραδέχεται ότι έγινε έρευνα για παράνομες δραστηριότητες εταιρείας στο Μαρκόπουλο, που εκπαίδευε και χορηγούσε πιστοποιήσεις μηχανικών αεροσκαφών ή πιλότων σε άτομα ελληνικής καταγωγής και αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αν και στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τα αναφερόμενα στο ρεπορτάζ, περί εκπαίδευσης «τζιχαντιστών», διευκρινίζεται ότι:

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργήθηκε, από τον Φεβρουάριο του 2014, έρευνα σχετικά με τη χορήγηση ψευδών πιστοποιήσεων μηχανικών αεροσκαφών, από ελληνική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Μαρκόπουλο Αττικής και δραστηριοποιείτο στον τομέα αυτό από το 2010.

Διερευνήθηκαν ειδικότερα περιπτώσεις διαρροής θεμάτων και σοβαρών παρατυπιών στις εξετάσεις, που διενεργούσε η εταιρεία στη χώρα μας και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, με υποψήφιους ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις για εκπαίδευση «τζιχαντιστών» ή συμμετοχή τους στις παραπάνω εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία υποβλήθηκε στις 29-08-2014 στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ενώ η άδεια της συγκεκριμένης εταιρείας έχει ανακληθεί από την αρμόδια Αρχή.

Σημειώνεται ότι στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι η έρευνα από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε μετά από πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες Έλληνες ειδικοί, που εργάζονταν στην συγκεκριμένη εταιρεία εκπαίδευαν «τζιχαντιστές» και ταυτοποιήθηκαν συνολικά περίπου 800 άτομα που έλαβαν πιστοποιήσεις.