3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Σαρηγιάννης: 3500 κρούσματα το Δεκαπενταύγουστο – «Η Δέλτα θα κυριαρχήσει στο τέλος Ιουλίου»!

Δυσοίωνη πρόβλεψη για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας το καλοκαίρι έκανε ο Δημήτρης Σαρηγιάννης, σημειώνοντας πάντως πως η μετάλλαξη Δέλτα δεν έχει ακόμα κυριαρχήσει ακόμα στην Ελλάδα.

Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην χαλάρωση των μέτρων και στην υπερβολική διασκέδαση, επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ σημείωσε ότι προς το παρόν μόνο το 10 – 15 % των κρουσμάτων ανήκει στην μετάλλαξη Δέλτα. Εκτίμησε ότι «η Δέλτα θα κυριαρχήσει στο τέλος Ιουλίου γι’ αυτό είναι κρίσιμο το τι θα κάνουμε τώρα».

Ο κ. Σαρηγιάννης επανέλαβε την σημασία του εμβολιασμού τονίζοντας πως «οι εκλογές κερδίζονται πόρτα- πόρτα. Κάπως έτσι πρέπει να πείσουμε για τον εμβολιασμό κι αυτό χρειάζεται κινητοποίηση όλων, με τη συμμετοχή των Δήμων, της Εκκλησίας, όλων», συμπλήρωσε σχετικά και τόνισε: «Είναι απαραίτητο να σταματήσουμε τη διασπορά νωρίτερα. Να μπορούμε να καταλάβουμε για ποια διασπορά πρόκειται και να πάμε σε στοχευμένη επιτήρηση».

Τέλος ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα μοντέλα του, τα κρούσματα στα τέλη Ιουλίου θα είναι 2.600 ενώ τον Δεκαπενταύγουστο θα φτάσουν ημερησίως τα 3500.