ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Σαρηγιάννης: Μέχρι το τέλος του χρόνου πιθανό 74.000 κρούσματα να είναι παιδιά! Μην τα παίρνουν στο λαιμό τους οι ανεμβολίαστοι ενήλικες

«Καμπανάκι» κινδύνου για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και για την αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα στα παιδιά, κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έχουν εμβολιαστική κάλυψη περί το 40% υπογράμμισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κάνοντας λόγο πως αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη έχει τριπλάσια επιδημιολογική φόρτιση, κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, σε σχέση με την Αττική. «Αυτό δεν είναι φυσιολογικό», είπε μιλώντας στο Mega.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, ο Οκτώβριος σε ότι αφορά στην πορεία της πανδημίας θα είναι αβέβαιος, ενώ μέχρι τα μέσα του μήνα τα ημερήσια κρούσματα θα είναι περισσότερα από 4.000.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι μέχρι τέλος του έτους το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά. «Τώρα είμαστε στο 30% των κρουσμάτων. Αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί 74.000 κρούσματα να είναι παιδιά μέχρι τέλος του χρόνου» σημείωσε. «Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες να μην παίρνουν στον λαιμό τους τα παιδιά».