ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας ενδιαφέρει: Έρχονται 1.501 προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο

Ευκαιρείες μόνιμου διορισμού στο Δημόσιο για πτυχιούχους και αποφοίτους Λυκείου  σε ΚΕΕΛΠΝΟ, Λιμενικό,Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε διάφορους δήμους σε ολόκληρη τη χώρα φέρνει ο Ιανουάριος. 

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης με τίτλο «Άμεση ενίσχυση της ανταπόκρισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξαιτίας της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», δημοσιεύει το ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο της Έκτακτης Βοήθειας του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων (DGHOME) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Επιπλέον το υπουργείο Υγείας μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ προσλαμβάνει αυτή την εβδομάδα 141 γιατρούς και νοσηλευτές για να στελεχώσει τα νοσοκομεία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ προκήρυξη για 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές θα βγάλει από μέρα σε μέρα για την ενίσχυση των ΜΕΘ και ΜΑΦ κυρίως στην Αττική.

Στην έγκριση  των διαδικασιών πρόσληψης 40 δικηγόρων, 60 τελωνειακών, 202 εργαζομένων στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και στα νομικά πρόσωπα αυτού και 175 εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Παράλληλα εγκρίνεται η κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης  εξήντα(60) μόνιμων υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών, επιλαχόντων της Προκήρυξης 2Κ/2014 του ΑΣΕΠ στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού, ξεκινούν οι διαδικασίες για την πλήρωση πενήντα έξι (56) θέσεων μονίμου προσωπικού και εκατόν σαράντα έξι(146) θέσεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων στον διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος για 49 Δόκιμους Λιμενοφύλακες, ενώ τρέχουν οι αιτήσεις για 121 θέσεις ΠΕ και ΤΕ στους δήμους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που μπορούν να διεκδικήσουν μόνο παλαιοί διοριστέοι ΑΣΕΠ. 

Στον τομέα της Παιδείας αναμένεται η πρόσληψη 500 καθηγητών-μελών ΔΕΠ προκειμένου να καλυφθούν με προσωπικό τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει νέα μεγάλη προκήρυξη εκπαιδευτικών μέσα στο 2016 υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα έχουν ανοίξει θέσεις στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και στους δήμους Ηγουμενίτσας, Λαυρεωτικής, Καλαμαριάς, Ανδρίτσαινας, Παξών, Τυρνάβου.  

Στο δήμο Αθηναίων «τρέχει» διαγωνισμός για Senior Analyst / Software Architect,  Business Analyst και European Projects Manage.