3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Σχεδιάζονται ήδη οι εμβολιασμοί και για άτομα κάτω των 18 ετών! Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα

Οι ηλικίες κάτω των 18 ετών, παίρνουν σειρά στην πορεία των εμβολιασμών, σύμφωνα με όσα είπε γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι τον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 20-29, η οποία δεν θα κάνει το AstraZeneca.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι σχεδιάζονται ήδη οι εμβολιασμοί και για άτομα κάτω των 18 ετών.

«Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας δε θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Σε περίπτωση που το ηλικιακό όριο για το συγκεκριμένο εμβόλιο, εγκριθεί από τον EMA και για μικρότερες ηλικίες, «θα πάμε και πιο κάτω».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου, θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου».

Εδώ και λίγες ώρες, οι πολίτες ηλικίας 40-44 ετών έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού με όποιο από τα 4 διαθέσιμα εμβόλια επιθυμούν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καταγράφεται «βροχή» αιτήσεων από τους 40άρηδες.