3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Σχέδιο «ξεκλειδώματος» μόνο για εμβολιασμένους! Ποιες δραστηριότητες περιλαμβάνει

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 17 Μαΐου μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί είναι πιθανό να λειτουργήσει ως οδηγός και για άλλες δραστηριότητες.

Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα οι επιστήμονες αναμένεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο περαιτέρω απελευθέρωσης δραστηριοτήτων όπως δεξιώσεις, συναυλίες, ακόμα και λειτουργία της διασκέδασης σε εσωτερικούς χώρους, οι οποίες θα ανοίξουν μόνο για όσους έχουν είτε πλήρως εμβολιαστεί είτε έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου από την οποία έχει μεσολαβήσει διάστημα περισσότερο των δύο εβδομάδων προκειμένου να έχει αναπτύξει ο οργανισμός τα απαραίτητα επίπεδα ανοσίας.

Όπως σημειώνει το protothema.gr, τα σενάρια που εξετάζονται μέχρι στιγμής εξυπηρετούν έναν διττό σκοπό. Εκτός από τα οφέλη από την απελευθέρωση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, μία τέτοια εξέλιξη θα «ωθήσει» και πολίτες οι οποίοι είναι πιο διστακτικοί στο να εμβολιαστούν.

Μπορεί η εμβολιαστική διαδικασία να προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ωστόσο όπως έχουν διατυπώσει οι επιστήμονες η ανταπόκριση των πολιτών θα μπορούσε να είναι και καλύτερη, ενώ την ίδια ώρα παρά το ισχυρό μήνυμα που έστειλαν οι 30άρηδες, αρκετοί παραμένουν αυτοί οι οποίοι διστάζουν να κλείσουν ραντεβού πιστεύοντας πως ακόμη κι αν νοσήσουν από κορωνοϊό, θα περάσουν την ασθένεια ελαφρά.