ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απόγνωση οι παραγωγοί πατάτας – Απώλεια εισοδήματος άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Για απώλεια εισοδήματος που ξεπέρασε, το 2017, το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, μιλούν οι 370 πατατοκαλλιεργητές Κάτω Νευροκοπίου του νομού Δράμας, με τον πρόεδρο του Αγροτικού τους Συλλόγου, Θοδωρή Ιφόγλου, να τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη. Το προαναφερόμενο ποσό δεν αφορά σε κέρδος για τους πατατοπαραγωγούς, αλλά σε κάλυψη του κόστους παραγωγής, αποκλειστικά και μόνο». 

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της πατατοκαλλιέργειας στο Κάτω Νευροκόπι, οι καλλιεργητές της περιοχής υποστηρίζουν ότι «με την κατάρρευση της τιμής παραγωγού πατάτας σε ποσοστό 60% το 2017, έναντι του 2016, ήτοι σε 10 λεπτά/κιλό, από 24 λεπτά/κιλό πρόπερσι, αλλά και με τις ελληνοποιήσεις να λαμβάνουν τεράστιες διαστάσεις, το μέλλον μας μοιάζει αβέβαιο και το 2018 αναμένεται μια πολύ δύσκολη χρονιά».

 «Να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο ένταξής μας στα ΠΣΕΑ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου» ανέφερε ο κ. Ιφόγλου, καταλήγοντας: «δεν θα αντέξουμε άλλη μια χρονιά απόλυτης καταστροφής».