ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απομόνωση 14 πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή στον Καρά Τεπέ – Βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν συνολικά 14 πρόσφυγες και μετανάστες κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν προκειμένου να μπουν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, αμέσως τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί. Συνολικά από το Σαββάτο το απόγευμα, μέρα που ο νέος καταυλισμός άνοιξε, έχουν μπει σε αυτόν 550 άτομα.

Την ίδια ώρα χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που αρνούνται να μπουν στον καταυλισμό χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «νέα Μόρια».

Την ίδια ώρα, από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου γίνεται μια προσπάθεια να πεισθούν να μπουν στη νέα δομή όσοι ζουν στο δρόμο, στα κτήματα γύρω από την εθνική οδό αλλά και σε αύλειους χώρους, ακόμα και σε ταράτσες, επιχειρήσεων της περιοχής.

Με ένα φυλλάδιο που ετοιμάζεται στη γλώσσα τους θα ενημερώνονται όλοι ότι ο μόνος τρόπος να φύγουν από το νησί είναι να μπουν στη νέα δομή, να ελεγχθούν ιατρικά και να ταυτοποιηθούν. Σε αυτήν την κατεύθυνση λειτουργεί και το ότι από το πρωί εξετάζονται αιτήσεις ασύλου μόνο όσων έχουν μπει στη νέα δομή.