ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Σε δίμηνη αργία παπάς, αρνητής μάσκας στην Κάλυμνο

Σε δίμηνη αργία θέτει ο Μητροπολίτης Καλύμνου, Αστυπάλαιας και Λέρου Παΐσιος έναν ιερέα στο νησί της Καλύμνου και κλείνει επ’ αόριστον η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην οποία λειτουργούσε.

Η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα και κάνει λόγο για «απροχώρητη κατάσταση» υποστηρίζει πως ο ιερέας εμφανιζόταν ως αρνητής της μάσκας και δεν υπάκουε στις εντολές της Μητρόπολης, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την πανδημία.

«Ως κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως δημιουργείς πάμπολλα προβλήματα, σε μια εποχή όπου δυστυχώς –αναφέρει ο Μητροπολίτης προς τον Ιερέα- ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοιού. Η στάση σου, οι κινήσεις και τα έργα, ως κληρικός της Μητροπόλεως, δεν συνάδουν ως προς το πνεύμα, το έργο και τις πράξεις ενός κληρικού που επιτελεί το θεάρεστο έργο του Κυρίου επι της γης».

Η Μητρόπολη ζητά από τους ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου την κατανόηση τους, λόγω της απείθειας του κληρικού και κάνει λόγο για σκανδαλισμό των πιστών, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή είναι προς γνώση και συμμόρφωση Κληρικών που αρνούνται τους νόμους της πολιτείας και τις δικές του ταπεινές υποδείξεις.