3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας! Έλεγχοι, μποτιλιάρισμα και… παράπονα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί, λιμενικοί, αλλά και άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι πολίτες συμμορφώνονται με την απαγόρευση κυκλοφορίας και έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα για τη μετακίνηση τους.

Εξαιτίας των ελέγχων σε πολλούς δρόμους, όπως η άνοδος του Κηφισού, παρατηρήθηκε μποτιλιάρισμα και κίνηση αρκετών χιλιομέτρων. Νωρίτερα, είχε παρατηρηθεί κίνηση και στην κάθοδο του Κηφισού, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ από τους ελέγχους στην Αθήνα και συγκεκριμένα τη λεωφόρο Συγγρού

Δείτε το ρεπορτάζ του thestival.gr από τους ελέγχους στη Θεσσαλονίκη

Ωστόσο η όλη διαδικασία προκάλεσε παράπονα από την πλευρά των οδηγών και των πολιτών, καθώς οι αστυνομικοί πιάνουν τις ταυτότητες και τις βεβαιώσεις. Συγκεκριμένα πολλοί είναι οι πολίτες, οι οποίοι τονίζουν πως εφόσον οι ειδικοί λένε ότι ο κορωνοϊός παραμένει πάνω στις επιφάνειες, τότε οι αστυνομικοί δεν θα πρέπει να πιάνουν με τα χέρια τους τα έγγραφα. Μπορεί οι αστυνομικοί να φορούν γάντια, ωστόσο αν πιάσουν τα έγγραφα ενός δυνητικά φορέα του κορωνοϊού και στη συνέχεια πιάσουν ενός άλλου πολίτη, τότε μπορούν να τον μεταφέρουν.

Διαβάστε επίσης