ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ισχύ το έκτακτο δελτιο της ΕΜΥ: Ερχονται βροχές στην Αττική

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας. Ηδη έχει βρέξει καταρρακτωδώς στη Θεσσαλονίκη και η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει την Αττική από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

«Από σήμερα τα μεσάνυχτα (χοντρικά η χρονική στιγμή) και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα του Σαββάτου, ο νομός Αττικής πιθανότατα να επηρεαστεί από καταιγίδες, ενώ κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά του νομού ενδέχεται και πολύ νωρίτερα να εκδηλωθούν κάποια φαινόμενα. Ο κύριος όγκος τους αναμένεται περίπου αυτό το χρονικό διάστημα. Τοπικές καταιγίδες στην Αττική ενδέχεται να εκδηλώνονται κατά διαστήματα και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και μέχρι περίπου το μεσημέρι της Κυριακής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, τα ισχυρά φαινόμενα το Σάββατο (9/7) θα συνεχιστούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ. Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία το Σάββατο (09-07-2022) θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξης των 4 με 6 βαθμών Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίoυ.