ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές στο Διδυμότειχο – Φρόντισαν τραυματίες τροχαίου με κορωνοϊό

Εκτός από την τραγική κατάληξη που είχε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή της Δαδιάς στο Διδυμότειχο, η συνέχεια ήταν ακόμα πιο δυσάρεστη, αφού ανάμεσα στους τραυματίες του δυστυχήματος εντοπίστηκαν φορείς του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα οι τραυματίες καθώς και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου που τους φρόντισε να αναγκαστούν να παραμείνουν σε καραντίνα.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα evros-news.gr στην περιοχή της Δαδιάς σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα, με όχημα που μετέφερε λαθρομετανάστες, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας μετανάστης και να τραυματιστούν άλλοι επτά.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, προκειμένου να τους προσφερθεί ιατρική φροντίδα, αφού τα τραύματα ήταν σοβαρά και ορισμένοι εκ των τραυματιών υποβλήθηκαν και σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Μαζί με τις επεμβάσεις ωστόσο, τα θύματα του δυστυχήματος υποβλήθηκαν και σε εξετάσεις για κορωνοϊό, οι οποίες έδειξαν πως πέντε από τους επτά τραυματίες είναι θετικοί στον ιό.

Έτσι, εφαρμόζοντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, τέθηκαν σε καραντίνα, μαζί με τους τραυματίες και οι γιατροί που ήρθαν σε επαφή με τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής της χειρουργικής και Διευθυντής παράλληλα της Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλης Γαλάνης, χειρουργοί, ο αναισθησιολόγος και άλλοι γιατροί.

Σε καραντίνα τέθηκαν επίσης και περίπου 10 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή με τους τραυματίες.

Αυτό σημαίνει πως γιατροί και νοσηλευτές θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την Τετάρτη, όταν και θα υποβληθούν σε εξετάσεις για κορωνοϊό, ώστε να αποφασιστεί αν θα επιστρέψουν στις εργασίες τους ή όχι.