ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά.

Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Ιανουαρίου 2024.

Την ίδια στιγμή μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για τον οικισμό Άγιο Χαράλαμπο. Οι φλόγες μπήκαν νωρίτερα στον οικισμό και έφτασαν στις αυλές των σπιτιών.

Παράλληλα, όπως ανέφερε νωρίτερα, ο αντιπεριφεριάρχης Κορινθίας, η πυρκαγιά πλησιάζει και τον οικισμό Πανόραμα το οποίο βρίσκεται δίπλα από την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Όπως είπε, οι πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν τις φλόγες από την εθνική ή να της αλλάξουν κατεύθυνση καθώς πλησιάζει τα διόδια και την Motor Oil.

Το πιο δύσκολο μέτωπο αυτή την ώρα είναι εκείνο στη Μάνδρα, όπου η πυρκαγιά μπήκε και έκαψε σπίτια στον οικισμό της Νέας Ζωής ενώ πλεόν το πύρινο μέτωπο κινείται προς τη Μαγούλα. Η Πολιτική Προστασία και η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνουν εκκλήσεις στους κατοίκους να την εγκαταλείψουν.