ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κάθειρξη 37 ετών καταδικάστηκε ο Δημοσθένης Βεργής

vergis1

 

37 χρόνια κάθειρξης –και μάλιστα χωρίς αναστολή- επιβλήθηκαν στον πρόεδρο των «Ελλήνων Οικολόγων» Δημοσθένη Βεργή για την υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα. Μάλιστα, ο Δ. Βεργής δεν ήταν στο δικαστήριο την ώρα της εκφώνησης της απόφασης αλλά εκπροσωπούνταν από τους δικηγόρους του και ως εκ τούτου οι αρχές τον αναζητούν για την εκτέλεση της απόφασης με την οποία του επιβάλλεται κάθειρξη 37 ετών και παράλληλα πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Η καταδικαστική απόφαση για τον πρόεδρο των «Ελλήνων Οικολόγων» ελήφθη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έπειτα από ακροαματική διαδικασία, μετά το πέρας της οποίας οι δικαστές οδηγήθηκαν στην επιβολή της πολυετούς κάθειρξης στον Δ. Βεργή, στον οποίο αναγνώρισαν μόνο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία πρόκειται για καταπάτηση ακινήτων συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ., την οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Δημ. Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος. Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές.

Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε, μάλιστα, «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, πως συνέταξαν εκθέσεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν το 1999 σε αγωγή του Δημ. Βεργή κατά του Δημοσίου, με την οποία ο πρόεδρος και ιδρυτής των «Ελλήνων Οικολόγων» διεκδικούσε 42.800 τ.μ. από την επίμαχη περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΒΕΡΓΗ: