ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ορφανοτροφείο ανήλικες που με την καθοδήγηση της μάνας κατήγγειλαν ψευδώς τον πατέρα για βία!

Δυο ανήλικες στον Βόλο κατέληξαν στο Ορφανοτροφείο, αφού κατήγγειλαν με καθοδήγηση από τη μητέρα τους τον πατέρα τους για ενδοοικογενειακή βία.

Τα δύο κορίτσια είχαν οδηγηθεί στο Ορφανοτροφείο, μετά την καταγγελία που είχε κάνει η 15χρονη στον κοινωνικό λειτουργό του σχολείου της, η οποία προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.

Ειδικότερα, η μαθήτρια είχε αναφέρει ότι ο συριακής υπηκοότητας πατέρας της ασκεί βία στην ίδια, την 13χρονη αδερφή της και τη μητέρα της. Μόλις έγινε η καταγγελία, το σχολείο ενημέρωσε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και εκείνες με τη σειρά τους την Εισαγγελία, προκειμένου να διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί αν ισχύει η καταγγελία.

Τα κορίτσια φιλοξενήθηκαν για λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο και η μητέρα στη Στέγη κακοποιημένων γυναικών, ενώ στη συνέχεια Ορφανοτροφείο Βόλου μετά από εισαγγελική εντολή κινητοποιήθηκε για να βοηθήσει και έδωσε στέγη στις δύο ανήλικες, μέχρι να ολοκληρωθεί η κοινωνική έρευνα.

Η εισαγγελέας Ανηλίκων κατέληξε τελικά στο συμπέρασμα ότι δεν υφίστανται λόγοι αφαίρεσης της επιμέλειας των δύο κοριτσιών από τους γονείς τους.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε, όλα έγιναν λόγω κλονισμού των σχέσεων μεταξύ του πατέρα και της μητέρας τους. Αποδείχτηκε ότι η καταγγελία έγινε για εκδίκηση προς τον πατέρα και μετά από καθοδήγηση της μητέρας επειδή ζήλευε που ο σύζυγός της «μιλούσε» με άλλες γυναίκες στο Facebook.

Με την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας, κλήθηκαν οι εμπλεκόμενοι στο γραφείο της εισαγγελέα Ανηλίκων, όπου υπήρξε κοινή ομολογία ότι υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις του ζευγαριού, αλλά ο πατέρας ποτέ δεν κακοποίησε τη γυναίκα και τα παιδιά.