ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ψυχιατρική κλινική ο 57χρονος που απειλούσε με τσεκούρι για μια θέση πάρκινγκ

Στη ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, στο Ρίο, διακομίστηκε με Εισαγγελική εντολή ο 57χρονος με το τσεκούρι, που συνελήφθη στο Πυροσβεστείο από άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Ασφάλειας Πατρών λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο άνδρας που είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και «γνωστός» στις Αρχές, φέρεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Εξαγριώθηκε και απείλησε με τσεκούρι δυο άτομα για μια θέση πάρκινγκ έξω από το σπίτι του επί της οδού Στρατοκλέους. Στη συνέχεια «ταμπουρώθηκε» στην αυλή, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν στην περιοχή.

Οπως πληροφορείται το pelop.gr, το έργο του Διαπραγματευτή της ΕΛΑΣ αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς ο 57χρονος δεν είχε καμία διάθεση επικοινωνίας. «Οταν μίλαγε απλά έβριζε. Δεν μπορούσαμε να έχουμε καμία επαφή μαζί του.» ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και της ΟΠΚΕ της ιδίας υπηρεσίας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος έπειτα από λεκτική διένεξη που είχε με δυο ημεδαπούς έξω από την οικία του, τους απείλησε με χρήση τσεκουριού.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ της ιδίας υπηρεσίας μετέβησαν στον τόπο του περιστατικού και με την συμβολή ειδικού διαπραγματευτή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κατηγορούμενος αφοπλίστηκε, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη».