ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε συναγερμό αστυνομία και πυροσβεστική στην Πάτρα για το τριήμερο

Καταρτίστηκε ο σχεδιασμός των μέτρων ασφάλειας και τροχαίας της Αστυνομίας για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού που θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή.

Οι αστυνομικοί που υπολογίζεται πως θα βρίσκονται επί ποδός σε ημερήσια βάση ανέρχονται σε 600 άτομα, ενώ αναμένονται χιλιάδες κόσμου στην Πάτρα για το Καρναβάλι.

Οι ενισχυτικές δυνάμεις που θα βρεθούν στην Πάτρα, είναι 7-8 διμοιρίες ΜΑΤ, μια εκ των οποίων ΥΑΤ από την Αθήνα, όπως επίσης και αστυνομικοί από υποδιευθύνσεις Ασφάλειας. Αθροιστικά ο αριθμός των «φιλοξενούμενων» ενστόλων εκτιμάται στα 150 άτομα.

Έντονη θα είναι η αστυνομική παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και διαρκείς οι έλεγχοι σε συνεργασία με τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη φαινομένων παρεμπορίου, αισχροκέρδειας, αλλά και υπαίθριας εμπορίας ειδών εστίασης και αλκοόλ.

Σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας θα βρίσκεται και η Πυροσβεστική.

Σημαντική θα είναι και η συμβολή των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών. Η παρουσία και τα μέτρα του Λιμενικού έγκειται πρωτίστως στη διασφάλιση της ανεμπόδιστης διέλευσης των οχημάτων της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και του Δήμου Πατρέων κ.λπ., εντός της λιμενικής ζώνης από την πύλη της οδού Γούναρη μέχρι και την πύλη 7 (στο ύψος της Ηρ. Πολυτεχνείου), από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.