ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε θέση μάχης για τις Κυριακές – Συγκεντρώσεις σήμερα στις 12 σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας

sygkentroseis-giat-is-kyriakes

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ενώ προσυγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στις 11:00 το πρωί σε εννέα διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας (Ομόνοια, πλατεία Κάνιγγος, Προπύλαια, Μοναστηράκι, Στύλους του Ολυμπίου Διός, Ευαγγελισμό, πλατεία Καραϊσκάκη, πλατεία Κοτζιά και Πεδίον του Άρεως).

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ για αύριο οι εμποροϋπάλληλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων, λόγω των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων, έως τις 10 Νοεμβρίου.

Το συλλαλητήριο, όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές, έχει στόχο «να στείλει ένα μήνυμα πως οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν δέχονται να ζήσουν με ψίχουλα, παλεύουν και διεκδικούν, προετοιμάζονται για γενική απεργία στις 27 Νοέμβρη».

Μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ ζητάει, την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, καθώς και «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις».

Στο συλλαλητήριο,σύμφωνα με την iefimerida, θα παρευρεθεί ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ), ενώ, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες, σύλλογοι συνταξιούχων και αυτοαπασχολούμενων από όλη τη χώρα.