3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση η φωτιά στην Κεφαλονιά: Προληπτική εκκένωση οικισμού

Δυο φωτιές μπήκαν ταυτόχρονα σήμερα λίγο μετα τη 1 το μεσημέρι στην Κεφαλονιά. Η πρώτη σε δασική έκταση στις Κεραμειές, η οποία φαίνεται να είναι και ανεξέλεγκτη και η αλλη στα Κοκολάτα, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά στα Κεραμειές μαίνεται σε δύο μέτωπα. Το ένα πλησιάζει στα Δοριζάτα και το άλλο προς την Μονή του Αγίου Ανδρέα. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη για να ανακόψουν την πορεία της προς το χωριό και την Μονή. Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική έχει εισηγηθεί την προληπτική εκκένωση του οικισμού Δοριζάτα. Προς το παρόν ο οικισμός παρότι κοντά στο πύρινο μέτωπο δεν έχει απειληθεί από τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέφθασε στις Κεραμειές στρατιωτικό ελικόπτερο με 7 άτομα πεζοπορο τμήμα και έναν επικεφαλή για ενισχύσεις. Έχουν κληθεί και εναέριες ενισχύσεις απο Γιάννενα, καθώς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθήκων δεν έχουν όλα τα ελικόπτερα την δυνατότητα να βοηθήσουν.