ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε υψηλά επίπεδα τα μικροσωματίδια στην Αθήνα

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν να βρίσκονται τα μικροσωματίδια με διάμετρο 2,5 εκατομμυριοστά του μέτρου (ΡΜ2.5) στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έρχονται από την δικτυακή πλατφόρμα «PANACEA» που διαθέτει δίκτυο παρακολούθησης των σωματιδιακών μετρήσεων σε 8 διαφορετικά σημεία εντός του λεκανοπεδίου (Γκύζη, Πεύκη, Μελίσσια, Πασαλιμάνι, Χαλάνδρι, Κερατσίνι, Βουλιαγμένη, Θησείο) φαίνεται ότι και σήμερα, Τετάρτη, η ατμόσφαιρα στην Αττική εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Εύβοια παραμένει επιβαρυμένη.

Αυτή την ώρα, οι μετρήσεις δείχνουν ότι η συγκέντρωση των μικροσωματιδίων στους 8 σταθμούς είναι σε υψηλά επίπεδα και σχεδόν σε όλους τους σταθμούς ξεπερνούν τα 25. Στον σταθμό του Πειραιά φτάνουν τα 28, στα Μελίσσια, τα 26, στο Χαλάνδρι τα 26, στο Θησείο 27, ενώ λίγο καλύτερη εικόνα παρουσιάζεται σε Κερατσίνι και Βουλιαγμένη (23).

Εν τω μεταξύ, μία έως τρεις μέρες θα χρειαστούν να υποχωρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα η συγκέντρωση σωματιδίων, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δημοσθένης Σαρηγιάννης.