ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά – Ενισχύονται οι φόβοι μετά την Ιταλία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8R σημειώθηκε στις 7.07 το πρωί της Πέμπτης, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κεφαλονιάς. σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 28χλμ.βόρεια του Αργοστολίου και το εστιακό της βάθος στα 5 χλμ.

Ο μεγάλος σεισμός στην Ιταλία έχει προκαλέσει ανησυχία και στους Έλληνες σεισμολόγους. Χαρακτηριστική είναι η προειδοποίηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα μας πρέπει να προετοιμαστεί για χτύπημα του Εγκέλαδου, έπειτα από 17 χρόνια «σιωπής».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Άκη Τσελέντη, ο οποίος προειδοποίησε ότι ο σεισμός στην Ιταλία, μπορεί να ξυπνήσει κεντρικά ρήγματα στη χώρα μας και ότι πρέπει να περιμένουμε μεγάλο σεισμό. Ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο ερώτημα «κατά πόσο είναι πιθανό ο ισχυρός σεισμός της Ιταλίας, να επηρεάσει, να ενεργοποιήσει ρήγματα στον ελλαδικό χώρο», είπε:

 «Αυτό είναι αδύνατο, δεν υπάρχει πιθανότητα τέτοια, καμία, μηδενική πιθανότητα, διότι το μέγεθος είναι τέτοιο που δεν μπορεί να περάσει σε ελληνικά ρήγματα. Αλλά, όμως, δεν σημαίνει ότι επειδή δεν θα επηρεάσει, στην Ελλάδα πρέπει να είμαστε ήσυχοι. Στην Ελλάδα έχουμε καιρό να υποστούμε έναν σημαντικό σεισμό, υπάρχουν ρήγματα τα οποία φορτώνουν. Τα γνωρίζουμε. Είναι ήδη στα όριά τους. Και κάποια στιγμή θα έχουμε σεισμική, έντονη, δράση σε ένα ή περισσότερα από αυτά. Το Γεωδυναμικό τα παρακολουθεί».