3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σεισμός» από άρματα και ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)

Ο στρατός έχει αυξήσει τις ασκήσεις του και την επιχειρησιακή του ετοιμότητα ως ένα μήνυμα αποτρεπτικής ισχύος προς όποιον θα ήθελε να δοκιμάσει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Στο Πεδίο Ασκήσεων «ΑΕΤΟΥ», στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΑΡΑΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 2020»

Στην άσκηση, στην οποία εξετάστηκαν διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων από Συγκρότημα Ίλης αρμάτων, συμμετείχε προσωπικό και μέσα της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙ ΤΘΤ «ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΠΙΝΔΟΣ») και επιθετικά ελικόπτερα (ΕΕ/Π) τύπου Apache της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ).

To ελικόπτερο ΑΗ-64Α Apache περιλαμβάνει στον οπλισμό του πυραύλους AGM-114 Ηellfire, οι οποίοι με βεληνεκές άνω των 8.000 m, χρησιμοποιούνται κυρίως για καταστροφή τεθωρακισμένων και γενικά «σκληρών» στόχων, ρουκέτες Hydra-70 για να πλήττουν εχθρικό προσωπικό, ελαφριά θωράκιση και γενικά «μαλακούς στόχους» και το ταχύβολο πολυβόλο M-230 των 30mm. Οπλισμός που το καθιστά πολύτιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις του στρατού ενώ πληροφορίες λένε πως ο στρατός ετοιμάζει και εντυπωσιακή εμφάνιση των KIOWA τις επόμενες ημέρες.