ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στη Ρόδο: «Δεν υπάρχουν κλήσεις για ζημιές», ανακοίνωσε η Πυροσβεστική

Ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ που ταρακούνησε σήμερα την Ρόδο δεν φαίνεται να προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, καθώς η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι δεν έλαβε ως τώρα καμία σχετική κλήση.

Η Πυροσβεστική τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι το Κέντρο Επιχειρήσεών της δεν έχει λάβει κλήσεις για ζημιές σε κτίρια ή απεγκλωβισμό ατόμων από τον σεισμό, ενώ ανέφερε ότι οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας κινητοποιήθηκαν άμεσα με διασπορά, στη Ρόδο, αλλά και στα νησιά Κω και Κάρπαθο, που ήταν κοντά στο επίκεντρο της μεγάλης δόνησης των 5,9 Ρίχτερ.

Επίσης η Πυροσβεστική τόνιζε ότι πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος. Επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι ΕΜΑΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε:

Μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 58 χλμ Νοτιοανατολικά της Λίνδου, στην υποθαλάσσια περιοχή της Ρόδου, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά, στα νησιά Ρόδο, Κω και Κάρπαθο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων. Πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι Ε.Μ.Α.Κ.