GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σείστηκε η Κρήτη από την 193 Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων – MLRS (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο που κόβει την ανάσα από τις βολές που πραγματοποίησε η 193 Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων – MLRS στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

«Βροχή» από φωτιά και μάλιστα υπό συνθήκες πραγματικής βροχής. Είναι το Πυροβολικό που μέρα και νύχτα, με κάθε καιρικές συνθήκες είναι έτοιμο να αποτρέψει κάθε εισβολέα. Η 193 ΜΠΕΠ MLRS το απέδειξε για ακόμα μία φορά. Από τις 25 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου το Πεδίο Βολής Κρήτης συγκλονίστηκε από τις βολές της.

Το MLRS, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα το Πυροβολικό, χρησιμοποιεί «έξυπνα πυρομαχικά», όπως είναι τα SADARM (Search and Destroy Armor), καθώς και μεγάλου βεληνεκούς ημιβαλλιστικούς πυραύλους με μεγάλη μελλοντική ποικιλία «έξυπνων» και πανέξυπνων» υποπυρομαχικών όπως οι ATACAMS.

To βίντεο που ετοίμασε ο Φώτης Καταπίδης είναι συγκλονιστικό, και μας δείχνει με τα μάτια των στελεχών του Πυροβολικού όλη την διαδικασία, από τις 23 του Νοεμβρίου, από την προετοιμασία δηλαδή που προηγείται μέχρι την στιγμή που οδηγεί σε μία επιτυχημένη βολή ακριβώς επειδή έχει γίνει η προεργασία που πρέπει.

Η ομαδικότητα, ο επαγγελματισμός, ο συγχρονισμός και η συνεργασία όλων (και του Πολεμικού Ναυτικού που εξασφάλισε με το αρματαγωγό ΧΙΟΣ την μεταφορά στην Κρήτη) μέχρι την ώρα που θα πατηθεί το «πυρ» αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους θα ήθελαν να αμφισβητήσουν το αξιόμαχο της χώρας και την αποτρεπτική της ισχύ.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο για το οποίο συνεργάστηκαν οι Φώτης Καταπίδης, Παναγιώτης Κωτούλας και η Ελένη Σωτηρίου.