ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφοδρές καταιγίδες «χτυπούν» τη Δυτική Ελλάδα: Πότε έρχεται στην Αθήνα η κακοκαιρία

Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις της ΕΜΥ που με έκτακτο δελτίο καιρού προειδοποίησε για βροχές και καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο από το μεσημέρι της Τρίτης.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες, καθώς βαρομετρικό χαμηλό – το κέντρο το οποίου βρίσκεται στην Ιταλία – κινείταο ανατολικά με αποτέλεσμα το ψυχρό μέτωπο να επηρεάζει ήδη την ελληνική επικράτεια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές, οι καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές και η πρόσκαιρη ενίσχυση των νοτίων ανέμων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα επεισόδια βροχόπτωσης τόσο για την Τρίτη 22/11 όσο και για την Τετάρτη 23/11 θα είναι επιπέδου επικινδυνότητας 3.

Η κακοκαιρία θα πλήξει και την Αττική, ωστόσο τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο ήπια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη, η κακοκαιρία θα επηρεάσει την Αττική από τις βραδινές ώρες όπου και αναμένονται τοπικές βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με τους ανέμους να πνέουν στα 5 με 6 μποφόρ.