3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σφυροκόπησε» τα νησιά του Ιονίου ο «Ιανός»! Δείτε LIVE πώς κινείται ο κυκλώνας!

Τα νησιά του Ιονίου είναι αυτά που στη διάρκεια της νύχτας βρέθηκαν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με ισχυρούς ανέμους και βροχές να πλήττουν Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 9-10 μποφόρ αλλά και πολύ δυνατή βροχή, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη Ζάκυνθο.

Στην περιοχή του Καλαμακίου, πυλώνας ρεύματος έπιασε φωτιά κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και της ΔΕΔΔΗΕ. Η φωτιά έσβησε αμέσως αλλά θα χρειαστούν περαιτέρω εργασίες. Από την βλάβη αυτή, μένει χωρίς ρεύμα ξενοδοχείο της περιοχής που φιλοξενεί τουρίστες αλλά και περίπου δέκα σπίτια. Ακόμη, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, έχουν πραγματοποιήσει άνοιγμα σε χαντάκια στις περιοχές του Αργασίου και του Αλυκανά που είχαν πλημμυρίσει.

Θυελλώδεις άνεμοι και καταρρακτώδης η βροχή και στην Κεφαλονιά.

Ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός κατά το πέρασμά του έχει προκαλέσει πλημμύρες και προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αργοστολίου, οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζει η Ιθάκη, καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» δημιουργεί ήδη τα πρώτα προβλήματα στο νησί. Έχουν πέσει δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN

Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ελβετίας, παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, ανατολικά της Ιθάκης. Οι δύο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Μετά τα μεσάνυχτα η κακοκαιρία έκανε αισθητή την παρουσία της σε Μεσσηνία και Ηλεία

Μετά τις 3 τα ξημερώματα άρχισαν να πέφτουν και οι πρώτες σταγόνες στην Αττική. Οι χθεσινές προβλέψεις έδειχναν πως ο μεσογειακός κυκλώνας θα περάσει από την Αττική μέσα στην Παρασκευή και θα φέρει έντονα φαινόμενα, ωστόσο η αλλαγή της πορείας του, ίσως αλλάξει τα δεδομένα.

Τα τελευταία δεδομένα έδειξαν πως ο κυκλώνας «Ιανός» θα κινηθεί προς τα νότια, κάτι που θα φέρει πιθανότατα μικρότερης έντασης βροχές στην κεντρική Ελλάδα. Ωστόσο, οι βροχοπτώσεις θα παραμείνουν ισχυρές, με τους ειδικούς να αναφέρουν πως το γεγονός ότι ο κυκλώνας δείχνει πως θα κινηθεί νότια και θαλάσσια, δεν είναι θετικό καθώς μπορεί να ενισχυθεί.

Δείτε LIVE πως κινείται το μέτωπο της κακοκαιρίας