3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Σήμερα η εισήγηση των ειδικών για τοπικά ολικά lockdown! Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»!

Το ενδεχόμενο αυστηροποίησης του lockdown σε τοπικό επίπεδο εν όψει των γιορτών εξετάζει τώρα η κυβέρνηση, ακολουθώντας πάντοτε τις εισηγήσεις των ειδικών.

Προς την κατεύθυνση αυτή έδειξαν με δηλώσεις τους τόσο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε το χρονικό διάστημα ως τις 7 Ιανουαρίου για τη μείωση των κρουσμάτων και γι’ αυτό η κυβέρνηση δεν συζητάει χαλάρωση των μέτρων, αλλά, ενδεχομένως, τη σκλήρυνσή τους.

Σε περιοχές όπως Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα, Λάρισα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι λοιμωξιολόγοι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνουν στην κυβέρνηση σκληρό lockdown στην περιοχή του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας, τύπου Μαρτίου, με κλείσιμο ακόμη και των επιχειρήσεων, καθώς και αυξημένα τεστ στους κατοίκους. Το ίδιο σκέφτονται και για όμορους δήμους στην περιοχή, όπως η Μάνδρα.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.