ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Σήμερα θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τα self test μέσω φαρμακείων

Στις 16.00 ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση μιας επιτροπής που έχει σχηματιστεί με τη συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου Υγείας και Φαρμακοποιών, με αντικείμενο τα ευρύτερα θέματα του κλάδου.

Στην συνάντηση αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα των self test ενόψει και της αναστολής της διάθεσης τους από τα φαρμακεία στις 19/6.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΦΣ δεν είναι αντίθετος στη συνέχιση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία της χώρας, ωστόσο φέρεται να ζητάει διαβεβαιώσεις πως δεν θα προχωρήσει η διάθεση τους από άλλα κανάλια, όπως τα super market, ενώ θα εισακουστούν και άλλα πάγια αιτήματα του κλάδου.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιβεβαίωσε ότι από τις 19 Ιουνίου του 2021 θα σταματήσει η χορήγηση των δωρεάν self test.

Μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουνίου, δηλαδή, θα μπορούν όλοι οι δικαιούχοι να έχουν λάβει τα δωρεάν self test, τα οποία θα αρκούν για χρήση μέχρι και το τέλος Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο έληγε η σύμβαση της κυβέρνησης με τους φαρμακοποιούς για τη χορήγηση self test από τα φαρμακεία.

Η κυβέρνηση είχε ήδη προαναγγείλει αυτήν την εξέλιξη με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, να δημοσιεύει πρόσφατα στο λογαριασμό το στο facebook ότι «η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδα».