ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο: Έπιασαν τον ιερέα στα… πράσα με παντρεμένη!

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Πάφο όπου ο σύζυγος μιας νεαρής γυναίκας την έπιασε σε ερωτική φωλιά, μαζί με ιερέα και όλα δείχνουν πως εκείνος θα αθωωθεί από την Ιερά Σύνοδο.

Ο άπιστος ιερέας ο οποίος απάτησε την πρεσβυτέρα του, αλλά και παρέβη και την 6η εντολή, το «ου μοιχεύσεις», καθώς φέρεται να διατηρούσε εξωσυγική σχέση με επίσης παντρεμένη νεαρή γυναίκα, ενδέχεται πάντως να μην καταδικασθεί εν τέλει από την Ιερά Σύνοδο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Αθώωσή του μπορεί να λάβει χώρα μόνο εφόσον ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος τον έπιασε επ’ αυτοφώρω, εκτός έδρας να έχει συνάντηση με την νεαρή γυναίκα εντός οικίας-ερωτικής «φωλιάς», δεν επιμείνει στην καταδίκη του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως αναφέρει και το εν λόγω ρεπορτάζ, ο ιερέας φέρεται να απολαμβάνει της κάλυψης και προστασίας συγκεκριμένου μέλους της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος και βοηθά τον ατίθασο κληρικό,εξ ου και η υπόθεσή του δεν προχωρά προς εκδίκαση με την ταχύτητα που κανονικά θα συνέβαινε ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Η καταγγελία, που έφερε τον κληρικό να παραβιάζει την έκτη εντολή, προήλθε από τον σύντροφο της νεαρής γυναίκας, ο οποίος εν συνεχεία προσέτρεξε στον μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο για βοήθεια, αποκαλύπτοντάς του την πάσα αλήθεια.

Τότε ο Μητροπολίτης Πάφου μετέβη μαζί με τον απατημένο σύζυγο στον χώρο όπου ο ιερέας και  ερωμένη φέρονταν να συνευρίσκονται, όπου όντως διεπίστωσαν ότι βρισκόταν το όχημα του παπά.

Εν συνεχεία ο παπάς εκλήθη να εξέλθει της ερωτικής φωλιάς, σε μια κατάσταση που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το παρουσιαστικό του και οι αντιδράσεις του συνέκλιναν ή και συνηγορούσαν στο ότι η αναστάτωση προερχόταν μάλλον από συγκεκριμένες πράξεις παρά από… παραλείψεις του ιερέως.

Τελικά, η υπόθεση παραπέμφθηκε ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, αλλά η εκδίκασή της εκκρεμεί εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.