ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκηνές από… πόλεμο στο Αίγιο – «Γάζωσαν» με σφαίρες το σπίτι μιας οικογένειας και πέταξαν… χειροβομβίδα!

Πολεμικό τοπίο στο Αίγιο με… στόχο το σπίτι μιας οικογένειας στην Τέμενη, όπου δύο Έλληνες και δυο Αλβανοί «γάζωσαν» με σφαίρες το σπίτι μιας οικογένειας Αλβανών και πέταξαν χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη τραυματίζοντας τον ιδιοκτήτη!
Οι δράστες που κινούνταν με αυτοκίνητο νοικιασμένο από την Αθήνα, είχαν απειλήσει και την Κυριακή το ζευγάρι των ενοίκων, αλλά είχαν φύγει χωρίς να χρησιμοποιήσουν βία. Όμως, επέστρεψαν την επομένη και πυροβόλησαν εννέα φορές προς το σπίτι στη θέση «Γκανέικα» όπου πέταξαν και χειροβομβίδα. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Οι τέσσερις δράστες διέφυγαν αρχικά, αλλά λίγο αργότερα συνελήφθησαν στην περιοχή «Κουλούρα» οι δυο Αλβανοί, οι οποίοι είναι αδέλφια και έχουν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για ναρκωτικά και κλοπές.

Οι δυο Έλληνες κατάφεραν να διαφύγουν και οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που παίρνουν κατάθεση από την σύντροφο του τραυματία, η άγρια επίθεση αποδίδεται πιθανότατα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.