ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκότωσε κατσίκες και σκυλιά με δηλητηριασμένο γάλα! (σκληρές εικόνες)

Για τη μαζική δολοφονία σκυλιών και κατσικιών που διαπιστώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου στα Τριπόταμα Αχαΐας μας ενημέρωσε ο Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος, κάτοικος της περιοχής, καθώς στο χωριό του η θανάτωση ζώων δυστυχώς συμβαίνει συχνά και οι και οι δράστες παραμένουν άγνωστοι.

Ο κ. Γεωργουλόπουλος για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην περιοχή του δήλωσε τα εξής στο zoosos. καθώς για το έγκλημα έχει γίνει ήδη καταγγελία: «Ο σκοπός της επικοινωνίας μαζί σας είναι η καταγγελία μου για συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες θανατώσεις με φόλες και ενίοτε και με πυροβολισμούς σκύλων ράτσας Ελληνικών Ποιμενικών κυρίως στο χωριό μου και στην ευρύτερη περιοχή.
Αυτές οι δολοφονίες των αθώων αυτών ψυχών γίνεται αρκετά χρόνια με αρκετά θύματα, άλλοτε μεμονωμένα και άλλοτε μαζικά. Συγκεκριμένα πρωτίστως θα σας αναφέρω το τελευταίο περιστατικό που συνέβη σε δικά μας οικόσιτα σκυλιά. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, απογευματινές ώρες ο πατέρας μου Βασίλειος Γεωργουλόπουλος βρισκόταν με το κοπάδι του μαζί με τα 6 σκυλιά του Ελληνικά Ποιμενικά.
Ξαφνικά τα σκυλιά άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν. Τα 2 πήγαν στα πόδια του πατέρα μου και πέθαναν επί τόπου με αφρούς στο στόμα.

Τα υπόλοιπα χάθηκαν μέσα στο δάσος με τον τρόπο που σας προανέφερα. Μετά από έρευνες βρέθηκε άλλο ένα πεθαμένο, ένα αγνοείται ακόμα, λογικά κάπου έχει πέσει μέσα στο δάσος και δεν το βρίσκουμε και το άλλο εμφανίστηκε την Τρίτη σε πολύ άσχημη κατάσταση, λογικά δεν πρέπει να έφαγε πολύ δηλητήριο.
Συνολικά την συγκεκριμένη στιγμή 5 σκυλιά μας έφαγαν φόλα.
ετά από μαρτυρίες κατοίκων, πριν έναν μήνα περίπου, υπήρξε ανάλογο περιστατικό στο χωριό μου πάλι με φόλα και θανάτωση 7 σκυλιών. Όπως δείχνουν οι ενδείξεις του συγκεκριμένου περιστατικού η φόλα ρίχτηκε σε νερό πηγής διότι εκτός από τα σκυλιά πέθαναν και 20 πρόβατα μαζί με 5 γίδια.
Επίσης τον Ιανουάριο του 2019, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν με καραμπίνα ένας δικός μας Ελληνικός Ποιμενικός και άλλα δύο σκυλιά ίδιας ράτσας σε διαφορετικές τοποθεσίες.
Απο συζητήσεις και μετά από την αναστάτωση που έχει υπάρξει στην περιοχή έχουν αναφερθεί και άλλα ανάλογα περιστατικά ίδιας βαρβαρότητας.

Εδώ θέλω να σας αναφέρω ότι σε καμία περίπτωση οι πράξεις αυτές δεν χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των φιλήσυχων κατοίκων της περιοχής. Όλοι είναι ανάστατοι και βοηθούν και στις έρευνες. Επίσης ελλοχεύει και ο κίνδυνος λόγω της έντασης και της αγωνίας που επικρατεί να την πληρώσουν και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα αυτά, π.χ. η φόλα που έφαγαν τα δικά μας σκυλιά ήταν δηλητηριασμένο γάλα μέσα σε τηγάνι που βρέθηκε σε έναν αμπελώνα κατοίκου της περιοχής.
Ο άνθρωπος αυτός έλειπε την συγκεκριμένη μέρα στο Αγρίνιο. Αυτό δείχνει ότι κάποιος ή κάποιοι άνθρωποι εκτός από τις δολοφονίες ζώων που διαπράττουν, ίσως να θέλουν και να δημιουργήσουν διχόνοιες με ανυπολόγιστα και θλιβερά αποτελέσματα μεταξύ των κατοίκων.

Πρέπει να επισημάνω και αξίζει τον κόπο να αναφερθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και σε καμία περίπτωση οι πράξεις αυτές δεν χαρακτηρίζουν αυτούς και την περιοχή μας. Αυτό φαίνεται και από την αγωνία τους μην πάθουν και αυτοί κάτι ανάλογο. Το λέω αυτό διότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει απειλές από συγκεκριμένα μεμονωμένα άτομα ότι θα σκοτώσουν τα σκυλιά αλλά και μετά από ανάλογα θλιβερά επεισόδια έχουν υπάρξει και απειλές ότι αν πάμε στην Αστυνομία να το καταγγείλουμε θα μας κάνουν κακό.
Είναι οι τύποι ανθρώπων που έχουν τις καραμπίνες μέσα στα 4×4 και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Έχουν γίνει καταγγελίες και μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα Κλειτορίας.

Οι αστυνομικοί της περιοχής κάνουν μεγάλο αγώνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι. Υπάρχει άριστη συνεργασία και μαζί με την πολύτιμη βοήθεια στις έρευνες του φιλοζωικού συλλόγου Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια» ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί μια άκρη.
Θέλω να σας αναφέρω με κάθε σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη ότι σε περίπτωση που βρεθούν οι ένοχοι και καταδικαστούν δεν επιθυμούμε κάποια χρηματική αποζημίωση. Επιθυμία μας είναι να βρεθούν αυτοί, να σταματήσει αυτή η κατάσταση και να τιμωρηθούν.
Να επισημάνω κάτι τελευταίο σημαντικό. Μέσα από τέτοιες πρακτικές εκτός από τα πολύτιμα ζώα κινδυνεύουν να χαθούν και άνθρωποι και κυρίως μικρά παιδιά.
Η περιοχή είναι κυρίως κτηνοτροφική με πολλά ζώα. Με το που χάνονται αυτά τα σκυλιά φύλακες κινδυνεύουν να αφανιστούν και τα κοπάδια των κατοίκων μιας και στην περιοχή υπάρχουν πολλά τσακάλια, αγριογούρουνα κ.τ.λ.

Σας παρακαλούμε πολύ εσείς ξέρετε καλύτερα και ζητάμε την βοήθειά σας και την συνδρομή σας ώστε να μην έχουμε συνέχεια σε όλο αυτό.» επισημαίνει στο www.zoosos.gr ο κ. Γεωργουλόπουλος.

πηγη: zoosos.