ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκύλος στον Πλατανιά καθόταν τρεις μέρες πάνω από το άψυχο σώμα του αφεντικού του

Συγκίνηση προκαλεί η είδηση ότι όταν ένας 60χρονος εργάτης από το Πακιστάν, άφησε την τελευταία του πνοή άφησε σε ένα μικρό δωμάτιο στον Πλατανιά Πηλίου, ο σκύλος του δεν έφυγε από το πλάι του για τρεις ολόκληρες μέρες.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες, όμως, ο άτυχος άντρας δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής. Κάποια στιγμή τον αναζήτησε για δουλειά ένας εργάτης από την περιοχή «Μικρό».

Πήγε στο σπίτι του, του χτυπούσε την πόρτα, αλλά δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Ακόμα και το σκυλί, δεν γάβγιζε. Τον κάλεσε στο τηλέφωνο και άκουσε τον ήχο του κινητού μέσα από το σπίτι. Ανησύχησε και αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα βρήκαν τον Ευτύχα πεσμένο στο πάτωμα και το κυνηγόσκυλο πάνω στο άψυχο σώμα, βουβό και ακίνητο.

«Έκανε κάποια μεροκάματα δεξιά κι αριστερά και έδειχνε να του αρέσει η ζωή στο χωριό», ανάφερε για τον άτυχο 60χρονο, κάτοικος της περιοχής.

«Ήταν τρεις ημέρες άφαντος, μου είπαν, αλλά που να πάει το μυαλό των ανθρώπων ότι είχε πάθει κακό… Σαν να έφυγε ένα κομμάτι της καθημερινότητας του χωριού. Η αιτία θανάτου θα φανεί από την ιατροδικαστική εξέταση… Θα φροντίσουμε το σκυλάκι του, τον μοναδικό μάλλον πραγματικό φίλο που αφήνει πίσω του… Ήταν τις τρεις αυτές ημέρες δίπλα του – άγαλμα ακούνητο χωρίς φαγητό, χωρίς νερό και κυρίως χωρίς γαβγίσματα… Πενθούσε πεσμένο στο πάτωμα του δωματίου που έμενε φίλο του», πρόσθεσε.

Την κηδεία του, όπως έγινε γνωστό, θα αναλάβει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Πηγή: gegonota.news