ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ από την αυτοκτονία 65χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού στη Μακρινίτσα

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μακρινίτσας στο Πήλιο από την αυτοκτονία 65χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού. Τον 65χρονο βρήκε απαγχονισμένο μέσα στο σπίτι του ο γιος του το βράδυ του Σαββάτου.

Σε κατάσταση σοκ άρχισε να καλεί σε βοήθεια και οι γείτονες έσπευσαν στο σπίτι. Ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, ενώ περιμένοντας το ασθενοφόρο, πήρε αγκαλιά τον πατέρα του και τον κατέβασε από το καλντερίμι στο πάρκινγκ του χωριού, ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, όταν θα έφταναν οι διασώστες. Ταυτόχρονα, έκανε απέλπιδες προσπάθειες για να ανακτήσει ο πατέρας του τις αισθήσεις του και να τον κρατήσει στη ζωή… Όμως ήταν αργά.

Η σορός του 65χρονου μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση για το τραγικό περιστατικό διενεργείται από την Αστυνομία.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό στην αυτοχειρία. Στη Μακρινίτσα, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα δραστήριο και κοινωνικό άνθρωπο, ο οποίος ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία τόσο μέσα από την επαγγελματική του ιδιότητα, όσο και από την ενασχόλησή του με τον χώρο του αθλητισμού.

Ο 65χρονος είχε ασχοληθεί ενεργά και με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς είχε θέσει υποψηφιότητα ως κοινοτάρχης Μακρινίτσας το 2002. Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης της κοινότητας είχε δυναμική παρουσία, θέλοντας να προσφέρει στον τόπο του. Με μεγάλη αγάπη στον αθλητισμό, ίδρυσε το 1994 την ομάδα ποδοσφαίρου στη Μακρινίτσα. Είχε διατελέσει και γραμματέας της ΕΠΣΘ Μαγνησίας.