ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΟΚ στη Σαλαμίνα: Στο νοσοκομείο 20χρονος! Τι αγόρασε από το περίπτερο και έφαγε

Έντονες ζαλάδες και εμετούς εμφάνισε ένας 20χρονος που επισκέφθηκε στις 9 Νοεμβρίου το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας σε άσχημη κατάσταση και με έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Ο 20χρονος είπε στους γιατρούς που τον εξέτασαν ότι νωρίτερα είχε φάει ζελεδάκια κάνναβης με HHC, ένα κανναβιδοειδές που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία δυο χρόνια και πωλείται τόσο στα ειδικά καταστήματα με προϊόντα κάνναβης, όσο και σε περίπτερα και μίνι μάρκετ.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα που πωλούνται πλέον ελεύθερα έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις αρμόδιες Αρχές. Κι αυτό διότι για τον έλεγχό τους απαιτείται μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία χημικής επεξεργασίας, με στόχο να διαπιστωθεί αν η περιεκτικότητά τους σε ενεργή ουσία είναι εντός των περιορισμών που θέτει ο νόμος.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας χορήγησαν στο νεαρό ενεργό άνθρακα που χρησιμοποιείται ως αντίδοτο για τις περιπτώσεις δηλητηριάσεων από ουσίες που έχουν προσληφθεί από το στόμα. Στα επόμενα 20 λεπτά ο νεαρός άρχισε να αισθάνεται καλύτερα όμως λίγο αργότερα, παραπονέθηκε στους γιατρούς ξανά για έντονη ζαλάδα και εμετούς με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο.