ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ στην Πάτρα! Δύο συλλήψεις για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Τι είναι το «σκοτεινό διαδίκτυο», στο οποίο βάδιζαν οι δυο συλληφθέντες.

739paidikh pornografia

Δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου και ενός 35χρονου, από την Πάτρα, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διότι διατηρούσαν λογαριασμό σε ιστοσελίδα του Darknet, με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας και στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο» και σε συνεργασία με την Europol και το FBI, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη τους.

Παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στις οικίες και τους χώρους εργασίας των δύο συλληφθέντων στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε νομότυπη αστυνομική έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκαν τα λοιπά ψηφιακά στοιχεία της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Δίωξης:

«Η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής ξεκίνησε έπειτα από επιχείρηση που διεξήχθη μετά από συνεργασία με την Europol και το FBI, στο «ανώνυμο δίκτυο» του «The Onion Router» (Tor), όπου εντοπίστηκαν ιστοσελίδες με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Από την ενδελεχή ανάλυση των στοιχείων προέκυψε και εμπλοκή Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι διατηρούσαν λογαριασμό στις επίμαχες ιστοσελίδες. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.»

 

 

πηγή: patrastime.gr