ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΟΚ! Βιασμός ανήλικης από ιερέα: «Στον οίκο του Θεού πρέπει να είμαστε γυμνοί»

Νέες αποκαλύψεις για τον ιερέα που κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση μια ανήλικη κοπέλα.

Γυναίκα υποστηρίζει πως πήγε για εξομολόγηση στην ενορία των Πατησίων και ο 37χρονος της έκανε άσεμνες ερωτήσεις για την σεξουαλική της ζωή, της ζητούσε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες «όπως σε γέννησε η μάνα σου» και την παρότρυνε να βγάλει τα ρούχα της στο εξομολογητήριο.

«Ήθελα να μιλήσω με κάποιον πνευματικό. Μου σύστησαν τον συγκεκριμένο, τον ήξερα οπτικά, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε τα θέματα που με απασχολούσαν. Εδειχνε αδιάφορος. Εστίαζε το βλέμμα του σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος και με έφερνε σε αμηχανία. Όταν τελείωσα άρχισε να μου κάνει ερωτήσεις για την σεξουαλική μου ζωή. Ποια στάση μου αρέσει, εάν ο άντρας μου με ικανοποιεί, εάν θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό γιατί είμαστε στον οίκο του Θεού και πρέπει να είμαστε γυμνοί. Η λέξη γυμνοί δεν ήταν με τη μεταφορική έννοια αλλά να έρθω εγώ με τον ίδιο πιο κοντά, να αποκτήσω εμπιστοσύνη», είπε η γυναίκα στο STAR, διευκρινίζοντας πως το περιστατικό συνέβη το 2021.

Ο ιερέας «στο εξομολογητήριο μου είπε να είμαστε γυμνοί. Στις ερωτήσεις δεν ήθελα να απαντήσω και με ρώτησε γιατί ήμουν τόσο σφιγμένοι και μου είπε να τα πούμε άλλη στιγμή γιατί πρέπει να ακολουθήσω τους κανόνες και αν δεν κάνω υποταγή στον ίδιο δεν θα μπορώ να είμαι πνευματικό παιδί του». Η γυναίκα αποφάσισε να πάει σε άλλο πνευματικό ο οποίος «μου είπε ότι πρέπει να δώσω το ονοματεπώνυμό του στην εκκλησία. Με φόβισε λίγο αυτό γιατί είπα μπορεί να του βγήκε μόνο σε εμένα».

Μετά από καιρό «ο ιερέας μου έστειλε γραπτό μήνυμα “μήπως το σκέφτηκες καλύτερα” και “αν θέλεις να κλείσουμε ραντεβού στο καινούργιο κτήριο που δεν θα είναι κανείς βράδυ, μήπως θέλεις να μου στείλεις γυμνή φωτογραφία όπως σε γέννησε η μάνα σου;” Αυτό ήταν γραπτό μήνυμα το οποίο όταν γίνει άρση απορρήτου δεν θα κρυφτεί. Μου ζήτησε γυμνή φωτογραφία και πίστευα πως δεν ήταν αυτός στο κινητό, πως μου κάνουν πλάκα. Θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι πολλές και ανεξαρτήτου ηλικία και σιγά-σιγά θα αρχίσει να φαίνεται».