ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκαριστικές μαρτυρίες μαθητών! Ξυλοδαρμοί, βανδαλισμοί και απειλές με μαχαίρια για τα views στο Tik Tok!

Έφηβοι αναρτούν βίντεο με παραβατικές συμπεριφορές στα social media, με μερικά από αυτά τα posts να δείχνουν ανήλικους να επιτίθενται σε σχολείο με κουκούλες, ενώ άλλους να μετατρέπουν θρανία σε πατίνι και μαθήτρια να βάφεται σε μια αίθουσα.

Μαθητές Λυκείου, μάλιστα, μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι έχουν μπει στον πειρασμό των likes, ανεβάζοντας βίντεο που προκαλούν.

«Μπορεί κάποιος να ανεβάζει μαχαίρια, ό,τι επικίνδυνο υπάρχει, συμμορίες. Όλοι το έχουμε κάνει, σφαλιάρες, ξύλο γενικά, μαχαίρια», υποστηρίζει μαθητής Λυκείου.

«Είμαστε σε μια εποχή που η παρανομία συνδέεται με τη δημοσιότητα. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που ξεφεύγουμε από τα όρια. Αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι θα το κάνει, το τικ τοκ δεν σε επηρεάζει, εκτός και εάν είσαι από 12 χρόνων μέχρι 15, τότε σε επηρεάζει», αναφέρει άλλος μαθητής.

Επίσης, φαίνεται πως μαθητές επηρεάζονται από την τραπ μουσική, με έναν μαθητή Λυκείου να εξηγεί το εξής: «Πιο πολύ τα τραγούδια επηρεάζουν κάποιοι ράπερ, τράπερ επηρεάζουν με τους στίχους και μετά το κάνουν και τα παιδιά».

«Έχω δει και 12 ετών παιδιά και 11 χρόνων να κουβαλάνε μαχαίρια», σημειώνει στην ΕΡΤ άλλος μαθητής.

Στην Κω ένας μαθητής του Λυκείου Αντιμάχειας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελαφρά αμνησία.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ