ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρουν οι αριθμοί: 200.000 μαθητές έχουν πρόβλημα υποσιτισμού (Βίντεο)

Σοκάρουν οι αριθμοί της κρίσης στην Ελλάδα των τριών μνημονίων, των αστέγων, των ανέργων, των φόρων. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η δραματική πραγματικότητα για την πιο ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού, των παιδιών. 

 

 

 

Σύμφωνα με την γενικό γραμματέα Πρόνοιας, περίπου 200.000 μαθητές στην χώρα μας, αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού. Η επιβεβαίωση των ρεπορτάζ και των αποκαλύψεων των τελευταίων 5 ετών, για τους μαθητές που δεν έχουν να φάνε στα σχολεία, καταρρίπτει τομ μύθο προηγούμενων υπουργών Παιδείας και πολιτικών που χαρακτήριζαν «ψεύδη» τις σχετικές πληροφορίες και έκλειναν τα μάτια στο πρόβλημα χιλιάδων οικογενειών. 

Ο Δημήτρης Καρελλάς έκανε λόγο για 200.000 μαθητές επί συνόλου 600.000, λέγοντας ότι η κυβέρνηση μπόρεσε απλά να συγκρατήσει -σε σχέση με πέρυσι- τον αριθμό αυτό. Παράλληλα, προανήγγειλε τη συνέχιση του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και το 2016.

Μιλώντας στο «Mega» αναφέρθηκε στην πιλοτική χορήγηση δεκατιανού στα σχολεία και ειδικότερα σε περίπου 64 σχολεία και 11.000 παιδιά σε «θύλακες φτώχειας», κυρίως στην Αττική.

Αυτό όμως που θέλει το υπουργείο, σύμφωνα με τον κ. Καρελλά, είναι να μπορέσει να παράσχει ένα ζεστό γεύμα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, με στόχο αυτό να γίνει εφικτό μέσα στο 2016. Για αυτό το σκοπό, τόνισε, έχουν ήδη συγκεντρωθεί κάποια χρήματα από δωρεές.

Προσδιόρισε χρονικά την εφαρμογή του προγράμματος αυτού για την επόμενη σχολική χρονιά. 

Την ίδια ώρα, προανήγγειλε τη συνέχιση και του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης μέσα στο 2016.

Τόνισε ότι «έχουμε βάλει χρήματα που καλύπτουν την επέκταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης του 2015», σημειώνοντας ότι αυτό το πρόγραμμα κλείνει τον Μάρτιο του 2016 και θα συνεχιστεί αμέσως μετά.

Σημείωσε επίσης ότι έχουν λάβει την κάρτα σίτισης 145.000 νοικοκυριά και πως δόθηκε έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες, στα παιδιά, στους μακροχρόνιους ανέργους και τους ανέργους, αλλά έμειναν 70.000 νοικοκυριά των οποίων η παροχή είχε εγκριθεί αλλά δεν υπήρχαν άλλα χρήματα.

 

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα-σοκ: Το 44% των Ελλήνων υποφέρει ψυχικά λόγω κρίσης

Βρέθηκε! Αθηναίος 35αρης ο υπερτυχερός του ΤΖΟΚΕΡ

Πιστεύεις ότι είσαι καλός στην ορθογραφία; Κάνε το ΤΕΣΤ