3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες στην τραγωδία με τα αδέλφια αστυνομικούς! Το καινούριο όπλο και η μετάθεση που θα έπαιρναν!

Δεν ήταν υπηρεσιακό το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο 25χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα στο σπίτι όπου διέμενε με τον – επίσης αστυνομικό – αδερφό του στον Πειραιά.

Όπως μεταφέρει το ethnos,gr, τα δύο αδέλφια υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά και ύστερα από προτροπή της υπηρεσίας τους, είχαν αποφασίσει να μετατεθούν στην ομάδα «Δράση», στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αλλαγών που προωθεί το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ολοκληρώσει την ταχύρρυθμη εκπαίδευσή τους για την ένταξή τους στη «Δράση» και είχαν πάρει φύλλο πορείας μόλις λίγα 24ωρα πριν το τραγικό συμβάν.

Το ένα από τα αδέρφια και συγκεκριμένα ο μικρότερος αδερφός, ηλικίας 21 ετών, είχε αγοράσει πριν από λίγες ημέρες ένα ιδιωτικό όπλο. Το βράδυ του Σαββάτου το περιεργαζόταν, παρουσία του μεγάλου του αδερφού. Δυστυχώς, δεν σκέφτηκε να αφαιρέσει τις σφαίρες πριν αρχίσει να το περιεργάζεται.

Κάποια στιγμή το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι τον 25χρονο αδερφό του. Τα δύο αδέρφια προσελήφθησαν στην ΕΛ.ΑΣ. κατά τις τελευταίες προσλήψεις ειδικών φρουρών. Όπως λένε πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., ήταν το όνειρό τους να συνυπηρετήσουν στην Αστυνομία.