ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρουν όσα καταγγέλλει εργαζόμενη ότι συνέβαιναν σε ορφανοτροφείο της Αθήνας!

Η επιστολή-σοκ εργαζόμενης σε ορφανοτροφείο της Αθήνας για κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών που φιλοξενούνταν άνοιξε τις πόρτες του ιδρύματος στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Στις 14 Απριλίου μπήκε λουκέτο στην κλειστή δομή φιλοξενίας του ιδρύματος και τα 29 παιδιά οδηγήθηκαν σε δομές και σε ανάδοχες οικογένειες.

Οι καταγγελίες εργαζόμενης στο ίδρυμα είναι συγκλονιστικές . Αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών είχαν ερωτικές επαφές μεταξύ τους μπροστά σε εργαζόμενους ενώ μια υπάλληλος οδηγούσε παιδιά σε έναν απομονωμένο χώρο και τα χτυπούσε.

Η παρέμβαση της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου ήταν άμεση. Υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά , πέντε παιδιά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων για να εξετασθούν , τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι εργαζόμενοι κλήθηκαν για καταθέσεις και έγιναν έλεγχοι από κλιμάκια της περιφέρειας.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μιλά αποκλειστικά στο MEGA δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και περιμένει το πόρισμα της δικαιοσύνης. Το ίδρυμα που έχει μπει στο στόχαστρο είναι το πρότυπο εθνικό νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα το οποίο λειτουργεί από το 1912.

«Ξεκίνησε από μια καταγγελία εργαζόμενης που δεν αποδεχόταν τη μετακίνηση της. Ψεύδονται ασύστολα οι επιθεωρητές σε προηγούμενους ελέγχους. Όλα τα έβρισκαν άψογα..είχαμε μεγαλύτερα παιδιά γιατί ήταν αδέλφια» δήλωσε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA