ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η αλλαγή του καιρού (φωτό)

Με επέμβαση πυροσβεστών διασώθηκε το πρωί της Τρίτης μία οικογένεια τουριστών από τη Ρουμανία στο Καραβοστάσι της Θεσπρωτίας, όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Συγκεκριμένα, καθώς η έντονη βροχόπτωση συνεχίστηκε από το βράδυ της Δευτέρας στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου και μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροοσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, που έκαναν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Συβότων, της Πέρδικας και της Πάργας. Στα Σύβοτα βάρκες αναποδογύρισαν ή και χάθηκαν κάτω από τα νερά της θάλασσας  

Ανεμοστρόβιλος πέρασε από την Ηλεία

Στο Κατάκολο Ηλείας, ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές, ενώ αρκετές κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική για απάντληση υδάτων στον Πύργο.

Στους δρόμους βρίσκονται τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας στον Πύργο. Αρκετές κλήσεις για απάντληση υδάτων σε διάφορα σημεία της πόλης. Σε διάφορα σημεία της πόλης έχουν πέσει δέντρα.

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία παρατηρούνται και στην περιοχή της Κυλλήνης όπου από το πρωί χωρίς ηλεκτροδότηση βρίσκεται μεγάλο τμήμα, ενώ επαναλαμβανόμενες καταιγίδες πλήττουν την περιοχή.

Πηγή φωτό: epiruspost.gr,ilialive.gr