ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρά προβλήματα στη Λάρισα από την κακοκαιρία (βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση που έφερε η κακοκαιρία «Αθηνά» στον Δήμο Αγιάς, τόσο στο παραλιακό μέτωπο, όσο και στους ορεινούς όγκους του Δήμου

Από τον μεγάλο όγκο βροχής που σημειώθηκε όταν ο κυκλώνας «Αθηνά» έφτασε στα παράλια της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Αγιάς βρέθηκε στο επίκεντρο με αποτέλεσμα να κατέβουν φερτά υλικά από τους αποστραγγιστικούς χειμάρρους και να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με το onlarisa.gr, ο παραλιακός δρόμος Βελίκα – Παλιουργιά – Κουτσουπιά έκλεισε για περίπου τρεις ώρες λόγω των φερτών υλικών που κατέβασε η βροχή από τους ορεινούς όγκους, ενώ επίσης οι ιρλανδικές διαβάσεις (εκεί που διασταυρώνονται δρόμοι με χειμάρρους) σε πολλές περιπτώσεις έγιναν αδιάβατες, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου. Εκτεταμένες ζημιές ωστόσο έχουν προκληθεί σε μεγάλο μέρος του αγροτικού οδικού δικτύου, αφού οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι του Δήμου είναι πλέον απροσπέλαστοι. Μεγάλες ζημιές υπέστησαν επίσης και οι καλλιέργειες καστανιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Η αντίδραση του δήμου Αγιάς, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΔΕΥΑ Αγιάς ήταν άμεση και η κυκλοφορία στο παραλιακό μέτωπο αποκαταστάθηκε. Μηχανήματα του Δήμου της Περιφέρειας και της ΔΕΥΑ, συνεπικουρούμενα από τις προσπάθειες των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δασαρχείου και της Αστυνομίας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το σύνολο των προβλημάτων.

Ωστόσο η δημοτική αρχή συστήνει στους κατοίκους του Δήμου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και σε κάθε περίπτωση να αποφεύγουν το παραλιακό οδικό δίκτυο χρησιμοποιώντας το παράλληλο δίκτυο και τις γέφυρες για μεγαλύτερη ασφάλεια, μέχρι να ολοκληρωθεί το φαινόμενο. Σε επιφυλακή τέθηκε και το Κέντρο Υγείας Αγιάς.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη αιτηθεί να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, ενώ ο δήμαρχος Αντ. Γκουντάρας εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού, όσο και στις τοπικές διοικήσεις της Αστυνομίας, του Δασαρχείου της Πυροσβεστικής και του Κέντρου Υγείας για την ουσιαστική συνδρομή τους στην αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας.