ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σούπερ… γιαγιά» στην Ηγουμενίτσα! Την «έφερε» στους απατεώνες με τα τροχαία

Τη λάθος ηλικιωμένη έβαλαν στόχο οι απατεώνες με τα τροχαία, καθώς η 78χρονη που επέλεξαν ως υποψήφιο θύμα, τελικά τους παγίδεψε!

Η ηλικιωμένη γυναίκα στην Ηγουμενίτσα έβαλε «τέλος» στη δράση μιας σπείρας απατεώνων που δρούσαν τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της Θεσπρωτίας, μέλη της οποίας της τηλεφώνησαν ότι το παιδί της τραυματίστηκε σε τροχαίο και της ζήτησαν χρήματα, δήθεν για τα έξοδα της εγχείρησης.
Η ηλικιωμένη προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει 15.000 ευρώ μιλώντας με τον άγνωστο που της συστήθηκε ως γιατρός, αλλά μόλις έκλεισαν το τηλέφωνο ενημέρωσε την Αστυνομία.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας καθοδήγησαν την 78χρονη και, μόλις πήγε στο σπίτι της μια Βουλγάρα «εισπράκτορας» για να παραλάβει τα χρήματα, επενέβησαν και της έβαλαν χειροπέδες.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που συνεχίζεται για να εντοπιστούν οι συνεργοί της που έκαναν τις τηλεφωνικές κλήσεις προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ή τους γιατρούς, προέκυψε ότι είχαν εξαπατήσει άλλη μια ηλικιωμένη στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από την οποία απέσπασαν 2.000 ευρώ και κοσμήματα, ενώ είχαν αποπειραθεί να αποκομίσουν άλλα 120.000 ευρώ από τουλάχιστον άλλες επτά απόπειρες απάτης. Η Βουλγάρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της Ασφάλειας για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.