ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπείρα πίσω από την κλοπή κοσμημάτων αξίας 300.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε ληστεία κοσμημάτων χρηματικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ που έγινε στη Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

 

 

 
Τρεις άντρες- ηλικίας 30, 33 και 35 ετών και μία 34χρονη γυναίκα ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία ως οι δράστες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
 
Οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ ένας από αυτούς, ο 30χρονος, συνελήφθη αρχές Μαρτίου του 2015 και κρατείται σε κατάστημα κράτησης, φερόμενος ως μέλος εγκληματικής ομάδας, που διέπραξε ληστείες και κλοπές σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων καταστημάτων της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πολύμηνης έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2014 η τετραμελής σπείρα εντόπισε και παρακολούθησε 45χρονο έμπορο κοσμημάτων και τους συνεργάτες του, να δειγματίζουν το εμπόρευμά τους σε κεντρικά κοσμηματοπωλεία της πόλης.
 
Όταν οι παθόντες απομακρύνθηκαν από το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, οι δράστες το διέρρηξαν και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του πλήθος κοσμημάτων, η χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στις 300.000 ευρώ, καθώς και χρηματικό ποσό 2.200 ευρώ και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.
 
Στη δικογραφία περιγράφεται ο τρόπος δράσης της σπείρας, με εντατική παρακολούθηση των υποψήφιων θυμάτων τους και με σκοπό την αιφνιδιαστική απόσπαση της λείας.
 
Προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίηση των στοιχείων τους από τις αστυνομικές Αρχές οι φερόμενοι ως δράστες χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις δηλωμένες σε άτομα ξένης υπηκοότητας.

Διαβάστε επίσης: