ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπείρα ρήμαζε σπίτια στα νότια προάστια

Στη φάκα της αστυνομίας έπεσε σπείρα η οποία είχε ρημάξει σπίτια στα νότια προάστια. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στη Γλυφάδα από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ νωρίτερα είχαν διαρρήξει σπίτι στην περιοχή.

Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, οι δύο δράστες που συνελήφθησαν είχαν συστήσει, από τον περασμένο Ιούλιο, σπείρα για να κάνουν διαρρήξεις σε σπίτια στα νότια προάστια.

Οι δύο ληστές αφού εντόπιζαν σπίτια και βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα με διαρρηκτικά εργαλεία που έφεραν και έμπαιναν σε αυτά αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Αν οι οικίες διέθεταν συναγερμό, οι δράστες προέβαιναν στην αχρήστευση τους.

Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ένα σπίτι , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων (ρολόγια, κοσμήματα, φορητός υπολογιστής κλπ).

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 31 διαρρήξεις στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Αλίμου.

Οι διαρρήκτες εκτιμάται ότι αποκόμισαν χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 136.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.