ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα χέρια της αστυνομίας… καρέ κακοποιών με 61 διαρρήξεις! (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες ηλικίας 22 ως 42 χρόνων και αναζητούνται άλλος ένας 22χρονος και ένας 40χρονος, όλοι τους μέλη σπείρας, που είχε διαπράξει 54 κλοπές και επτά απόπειρες σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία με λεία χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας άνω των 226.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επιχειρήσεων που εκτελέστηκαν στην Αρκαδία και τη Μεσσηνία μετά από έρευνα της Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες ηλικίας 22 ως 42 χρόνων και αναζητούνται άλλος ένας 22χρονος και ένας 40χρονος.

Από τα στοιχεία που αξιοποιήθηκαν, προέκυψε ότι η σπείρα δρούσε τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2023 με ιεραρχική δομή και με ηγετικό μέλος τον 22χρονο που συνελήφθη. Τα μέλη της πήγαιναν στις περιοχές που στοχοποιούσαν με νοικιασμένα οχήματα στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και έκαναν διαρρήξεις σε σπίτια και σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε μέρη με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Κατά τις έρευνες που έγιναν ταυτόχρονα στα σπίτια των δραστών, κατασχέθηκαν 2.115 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων, δέκα κινητά τηλέφωνα, τέσσερις ασύρματοι πομποδέκτες, τέσσερα ζευγάρια κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, τρία οχήματα, ένας ανιχνευτής μετάλλων και δυο ζευγάρια ραβδοσκοπίας, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ στο σπίτι του 22χρονου αρχηγού κατασχέθηκαν και πέντε φυσίγγια.

Σε βάρος των τεσσάρων που συνελήφθησαν και των δυο που αναζητούνται σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ ο 22χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλοι εννέα Έλληνες οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για υποβοήθηση της εγκληματικής δράσης της σπείρας. καθώς παρείχαν στα μέλη της μέσα για την διάπραξη των διαρρήξεων. Η έρευνα συνεχίζεται από την Ασφάλεια για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών που ενδέχεται να έχει διαπράξει η σπείρα.